3 Ocak 2009 Cumartesi

Google Chrome Eksiklikleri

Google Chrome Eksiklikleri
Chip Online'nin yayؤ±nladؤ±ؤںؤ± Google Chrome eksiklikleri yazؤ±sؤ±nؤ± yayؤ±nlؤ±yoruz. Bu eksiklikler giderildiؤںinde gأ¼zel bir tarayؤ±cؤ± olmuإں olacak. Umarؤ±m en kؤ±sa zamanda bu eksiklikler giderilir.

Firefox eklentileriyle uyum
Tarayؤ±cؤ±lar artؤ±k basitأ§e internet أ¼zerinden kullanؤ±cؤ±larؤ±n sأ¶rf yapmasؤ±ndan أ¶te, kullanؤ±cؤ±larؤ±na أ§ok daha fazlasؤ±nؤ± sunuyorlar. Eklentiler de bu yأ¶nden bir kullanؤ±cؤ± iأ§in son derece أ¶nemli. Firefox, bilindiؤںi gibi birأ§ok أ§eإںidi bulunan eklentileri sayesinde kolayca kiإںiselleإںtirilebiliyor. Bu nedenle Firefox'un eklentilerinin Chrome ile uyumlu olmasؤ± birأ§ok kullanؤ±cؤ±nؤ±n hoإںuna gidebilir.

Temalar
Web tarayؤ±cؤ±larؤ±nؤ±n temasؤ± da bir diؤںer أ¶nemli nokta. Kullanؤ±cؤ± arayأ¼zأ¼nde ( UI ) deؤںiإںiklik yapؤ±labilmesi, kullanؤ±cؤ±larؤ±n Chrome iأ§in istediؤںi bir temayؤ± kendi zevkine gأ¶re internet أ¼zerinden seأ§ebilmesi, Chrome iأ§in bir artؤ± puan olabilir.

Online depo
Apple Store'a benzer bir platform neden Google Chrome iأ§in de olmasؤ±n? أ–rneؤںin Apple'ؤ±n iTunes Store ile iPhone iأ§in yaptؤ±ؤںؤ± gibi eklentilerin ve temalarؤ±n dأ¼zenli bir إںekilde Chrome'a aktarؤ±lmasؤ± Chrome'u bir adؤ±m أ¶teye taإںؤ±yabilirdi. Bأ¶yle bir أ¶zellik sayesinde, kullanؤ±cؤ±lar, kullanؤ±cؤ± ayarlarؤ±nؤ±, bookmark'larؤ±nؤ± ve web geأ§miإںini saklamak iأ§in daha fazla opsiyona sahip olabilirdi.

Gأ¼venlik ve gizlilik
Aslؤ±nda Chrome'un gأ¼venlik ve gizlilik anlamؤ±nda yeni bir إںey bulmasؤ±na gerek yok; " gizli sayfa " seأ§eneؤںine zaten sahip. Malware ve phishing korumasؤ±nda da sأ¶z sahibi olabilirse, Chrome kullanؤ±cؤ±lar iأ§in alternatifsiz bir tarayؤ±cؤ± dahi olabilir.

Mac ve Linux desteؤںi
Chrome'un bugأ¼n iأ§in en bأ¼yأ¼k eksikliklerinden birisi de Mac ve Linux altؤ±nda أ§alؤ±إںamamasؤ±. Diؤںer tarayؤ±cؤ±larla rekabet etmek isteyen Chrome, bu platformlarؤ± da mutlaka desteklemeli.

Daha geliإںmiإں ayarlar
أ–rneؤںin temel web geأ§miإں kontrolleri ( web geأ§miإںinizi dأ¼zenli olarak tutan bir Chrome ) ve History Tab yani Web Geأ§miإںi sekmesiyle ziyaret edilen web sayfalarؤ±nؤ± ayrؤ± bir sekmede gأ¶rebilmek أ¶nemli bir adؤ±m olabilir. Bunun yanؤ±nda daha iyi bir sekme yأ¶netimi de Chrome'un ayarlarؤ±na eklenebilir.

Uyumluluk Modu
Firefox'un bir sأ¼redir sadece Microsoft Internet Explorer 'da sorunsuz bir إںekilde أ§alؤ±إںan bazؤ± web siteleriyle problem yaإںadؤ±ؤںؤ± herkesin malumu. Sorun hala devam ediyor olsa da artؤ±k web siteleri kendilerini Firefox'a daha uyumlu bir hale getirmek iأ§in yoؤںun bir uؤںraإں veriyor. Chrome da bu anlamda yeni bir Firefox olarak dأ¼إںأ¼nأ¼lebilir; zira Chrome da bazؤ± web sayfalarؤ±yla ciddi bir uyumluluk sorunu yaإںؤ±yor. Firefox kullanؤ±cؤ±larؤ± uyumsuzluk problemini Firefox Internet Explorer'ؤ± entegre eden IE Tab eklentisi yle aإںabilirken, aynؤ± durum Chrome iأ§in de pekala mأ¼mkأ¼n olabilir.

Flash problemi
Google Chrome 'un en bأ¼yأ¼k dertlerinden biri de gأ¼nأ¼mأ¼zde artؤ±k birأ§ok web sitesinde yer alan Flash uygulamalarؤ±. Flash, Chrome'da probleme neden olduؤںunda, web sayfasؤ± da eriإںilebilir olmaktan أ§ؤ±kabiliyor. أ–zellikle Flash oyunlarؤ±nda yaإںanؤ±lacak sorunlar kullanؤ±cؤ±larؤ±n canؤ±nؤ± bu konuda epey sؤ±kabilir. Bu nedenle Chrome'un bu konuda acil tedbirler almasؤ± gerekiyor.

Eklenti desteؤںi
ؤ°lk maddede Firefox eklentileri ile uyumdan bahsettik. Ama sadece Chrome'a ait yeni eklentiler geliإںtirilmesinde de acele etmekte yarar var. Chrome'a, Firefox'ta olduؤںu gibi eklenti desteؤںi kazandؤ±rؤ±labilir; bأ¶ylece Google Chrome, bugأ¼n popأ¼laritesini bأ¼yأ¼k oranda eklentilerine borأ§lu olan Firefox'a bir adؤ±m daha yaklaإںabilir. أ–rneؤںin Google, Google Docs servisi ni Chrome'la daha da entegre bir hale getirebilir ve kullanؤ±cؤ±larؤ±n hem bu servisinden daha fazla faydalanmasؤ±nؤ± saؤںlarken hem de Chrome'un iإںlevini bu إںekilde arttؤ±rabilir.

RSS Desteؤںi
Chrome'un إںu an iأ§in bir RSS desteؤںi bulunmuyor; oysa gأ¼nأ¼mأ¼z web sitelerinin vazgeأ§ilmez bileإںenlerinden biri olan RSS'lerin mutlak suretle Chrome'la entegre olmasؤ± gerekiyor.

Kaynak: Chip Online

4 yorum:

  1. forumlarda resim kopyalamؤ±yor ve editأ¶r modu yok...أ‡ok bأ¼yأ¼k bir eksiktir bu bence..

    Yanؤ±tla Sil
  2. temalarؤ± uygulamؤ±yor neden acaba 2 gأ¼ndأ¼r uؤںraإںؤ±yorumm :(:(

    Yanؤ±tla Sil
  3. 2 tane eksiklik var:
    1) Baskؤ± أ¶n izleme eksik. "IE tab" gibi bir eklentiyle sorun أ§أ¶zأ¼lmأ¼yor. Chrome'u yavaإںlatؤ±yor. Chrome'un kendi "yazdؤ±r" menأ¼sأ¼nde baskؤ± أ¶n izleme seأ§eneؤںi olmalؤ±.
    2) "Zoom" seأ§eneؤںi hiأ§ kullanؤ±إںlؤ± deؤںil. Sayfada iإںlem yapmaya olanak vermiyor. IE'de olduؤںu gibi sayfanؤ±n bir kأ¶إںesinde olmalؤ±.

    Bunun dؤ±إںؤ±nda أ§ok hؤ±zlؤ±sؤ±nؤ±z. Teإںekkأ¼rler :)

    Yanؤ±tla Sil
  4. evet, forumlarda editأ¶rleme modu yok dأ¼z yazؤ± modu, ayrؤ±ca bedava sitemde konunun rengini ayarlayamؤ±yorum.

    Yanؤ±tla Sil

Popأ¼ler Yayؤ±nlar