Unity 3D Oyunlar

Unity 3D Oyunlar
Unity 3D Oyunlar

19 Aralؤ±k 2012 أ‡arإںamba

Grimm Kardeإںlerin Masallarؤ±

Google bugأ¼n yani ( 20.12.2012 ) tarihinde "Grimm Kardeإںlerin Masallarؤ±" isimli doodle ile karإںؤ±mؤ±za أ§ؤ±ktؤ±. Grimm kardeإںlerin masallarؤ± hakkؤ±nda yazؤ±mؤ±zؤ±n devamؤ±nda ufak bir wiki makalesi vereceؤںiz. Google ana sayfasؤ±nda أ§ؤ±kan logonun saؤں ve solundaki ok tuإںlarؤ±nؤ± kullanarak yada direkt logoya tؤ±klayarak oluإںturulmuإں logolarؤ±n tamamؤ±nؤ± gأ¶rebilirsiniz. En sonunda "Grimm kardeإںlerin masallarؤ±" google arama sayfasؤ±na yأ¶nleneceksiniz.

Grimm Kardeإںlerin Masallarؤ±
Grimm Kardeإںlerin Masallarؤ± (Google logo)

Grimm Kardeإںler Kimdir:

Grimm Kardeإںler : Jacob Grimm (1785-1863) ve Wilhelm Grimm (1786-1859), tanؤ±nmؤ±إں iki Alman masal yazarؤ±dؤ±r. Grimm Kardeإںler أ§eإںitli mahalli lehأ§eleri incelemiإںler, daha sonra kأ¶y kأ¶y, kasaba kasaba dolaإںarak, akإںam sohbetlerinde yأ¼zyؤ±llardan beri anlatؤ±lagelen eski Alman إںiirlerini, efsanelerini ve masallarؤ±nؤ± derleyip, edebi bir أ¼slupla yeniden yazؤ±p 1812'den sonra أ‡ocuk ve Yuva Masallarؤ± (Kinder und Hausmأ¤rchen) adؤ± altؤ±nda yayؤ±nlamؤ±إںlardؤ±r. Bugأ¼n dأ¼nyanؤ±n her yerinde tanؤ±nan ve dinlenen bu masallar, Alman dilinin bأ¼tأ¼n inceliklerini taإںؤ±r. أ‡أ¼nkأ¼ Grimm Kardeإںler, bأ¼tأ¼n bu masal derlemeleri sؤ±rasؤ±nda Alman dilini bأ¼tأ¼n teferruatؤ±yla incelemiإںler ve dilin bugأ¼nkأ¼ durumunu almasؤ±na bأ¼yأ¼k hizmette bulunmuإںlardؤ±r. Grimm kardeإںler 4 Ocak 1785 ve 24 إ‍ubat 1786 tarihlerinde memur bir ailede dأ¼nyaya gelirler. Grimm kardeإںlerin sonrasؤ±nda أ¼أ§ erkek ve bir kؤ±z kardeإںleri daha olur. Bu kardeإںlerden 1790-1863 tarihleri arasؤ±nda yaإںayan Ludwig Emil Grimm gأ¼nأ¼mأ¼zde de tanؤ±nan bir ressam ve grafikأ§idir. Jacop ve Wilhem Grim أ§ocukluk ve okul yؤ±llarؤ±nؤ± Hanau ve Stainau yأ¶resinde geأ§iren Grimm kardeإںlerin kiإںilikleri ve aile deؤںerleri أ§ocukluklarؤ±nؤ± geأ§irdikleri bu kأ¶yde, yaإںadؤ±klarؤ± yerin atmosferinden etkilenerek geliإںir. 1796'da babalarؤ± Philipp Wilhelm Grimm'in أ¶lmesiyle onbir yaإںؤ±ndaki Jacob Grimm bu erken yaإںؤ±nda kendini ailenin kأ¼أ§أ¼k reisi olur. Bu dأ¶nemlerinde Grimm kardeإںlerin ekonomik ihtiyaأ§larؤ±nؤ± 10 yؤ±l kadar sأ¼reyle Kasselli soylu teyzeleri أ¼stlenir. Kaynak : Wiki

Google'ؤ±n "Grimm kardeإںlerin masallarؤ±" iأ§in yaptؤ±ؤںؤ± logolarؤ±n tamamؤ± iأ§in yazؤ±mؤ±zؤ±n devamؤ±na bakabilirsiniz. (Google ana sayfasؤ±nda logo أ¼zerine tؤ±kladؤ±ؤںؤ±nؤ±zda da logolarؤ± gأ¶rebiliyorsunuz, sonraki gأ¼nlerde gأ¶rأ¼lebilmesi iأ§in eklenmiإںtir)























Hiأ§ yorum yok:

Yorum Gأ¶nder

Popأ¼ler Yayؤ±nlar