Unity 3D Oyunlar

Unity 3D Oyunlar
Unity 3D Oyunlar

14 Nisan 2011 Perإںembe

Google Chrome Profil ve Temp Klasأ¶rأ¼ Deؤںiإںtirme

Google Chrome Profil ve Temp Klasأ¶rأ¼ Deؤںiإںtirme Google chrome kullanؤ±rken Temp (geأ§ici) dosyalarؤ± Yerel Disk C iأ§erisinde depolar. Biz bu depolama iإںini baإںka bir disk iأ§erisinde yapmak istiyorsak aإںaؤںؤ±daki yأ¶ntemi uygulamamؤ±z yeterli olacaktؤ±r. Bu uygulamayؤ± yaptؤ±ؤںؤ±mؤ±zda google chrome profil dosyalarؤ±nؤ±da taإںؤ±mؤ±إں olacaؤںؤ±z. Yerel diskinizde bir sorun yaإںasanؤ±z dahi yeni diskinizdeki tarayؤ±cؤ± dosyalarؤ±nؤ±za birإںey olmayacaktؤ±r.

أ–rneؤںin disk (G) iأ§erisinde Google/Chrome/User Data klasأ¶rأ¼ yaratؤ±yoruz. Masa أ¼stأ¼nde yada baإںlat menأ¼sأ¼nde Google Chrome kؤ±sayolunu bulup أ¼zerine saؤں tؤ±klؤ±yoruz ve أ¶zellikler diyoruz. Karإںؤ±mؤ±za yukarؤ±daki resimdeki gibi bir gأ¶rأ¼ntأ¼ أ§ؤ±kacaktؤ±r. Penceredeki " Hedef " kؤ±smؤ±nda gelip en sonuna aإںaؤںؤ±daki kodu ekliyoruz:

--user-data-dir="G:\Google\Chrome\User Data"

Dikat ! kؤ±sa yola eklediؤںimiz G:\Google\Chrome\User Data bu dosya yolu sizin bilgisayarؤ±nؤ±zda deؤںiإںik olabilir kendi diskinizin dosya yolunu yazmanؤ±z gerekiyor.

Bu uygulamayؤ± yaptؤ±ktan sonra tamam diyerek pencereyi kapatؤ±yoruz. Uygulamayؤ± yaptؤ±ؤںؤ±mؤ±z kؤ±sayolu kullanarak chrome tarayؤ±cؤ±sؤ±nؤ± aأ§tؤ±ؤںؤ±mؤ±zda artؤ±k yeni klasأ¶r kullanؤ±lacaktؤ±r. Eؤںer daha أ¶nceki tarayؤ±cؤ± ayar klasأ¶rأ¼nأ¼ bu yeni klasأ¶re taإںؤ±madؤ±ysak kullandؤ±ؤںؤ±mؤ±z tarayؤ±cؤ± ayarlarؤ±nؤ± gأ¶remeyebiliriz. Eski ayarlarؤ±mؤ±zؤ± yeni klasأ¶re taإںؤ±mak iأ§in إںurdaki " Google Chrome Yedekleme " yazؤ±mؤ±zؤ± okumanؤ±zؤ± tavsiye ederiz.

Bu uygulamayؤ± SSD disk kullanan kullanؤ±cؤ±larؤ±mؤ±z أ¶nemseyebilirler. SSD disk kullanؤ±mؤ± arttؤ±kأ§a SSD disklerde performans kaybؤ± yaإںandؤ±ؤںؤ± iأ§in temp dizinlerini baإںka diske aktararak (SSD) disk kullanؤ±mؤ±nؤ± azaltabilirler.

Not : Bu yazؤ±mؤ±z, Google chrome temp klasأ¶rأ¼ deؤںiإںtirme, yedekleme, profil klasأ¶rأ¼ deؤںiإںtirme gibi sorularؤ±n yanؤ±tؤ± olacaktؤ±r.

Not 2 : Bu uygulama deؤںiإںiklik yaptؤ±ؤںؤ±nؤ±z kؤ±sayoldan ulaإںؤ±mlarda geأ§erlidir. Chrome'u baإںka kؤ±sayoldan aأ§arsanؤ±z eski ayarlarؤ± (Klasأ¶r) kullanacaktؤ±r.

Hiأ§ yorum yok:

Yorum Gأ¶nderme

Popأ¼ler Yayؤ±nlar