Unity 3D Oyunlar

Unity 3D Oyunlar
Unity 3D Oyunlar

25 Ocak 2010 Pazartesi

Internet Explorer 9 Haberi

Internet Explorer 9 Microsoft, Google'ؤ±n Internet Explorer'ؤ± hؤ±zlandؤ±rmak iأ§in Chrome Frame'i أ§ؤ±kartmasؤ±na oldukأ§a bozulmuإں olmalؤ± ki, Internet Explorer'a yأ¶neltilen eleإںtirilere yanؤ±t verdi ve Internet Explorer 9'da hؤ±za, standartlara uyumluluؤںa inanؤ±lmaz bir أ¶nem verdi.

Microsoft Windows ve Windows Live bأ¶lأ¼mأ¼nأ¼n baإںؤ±nda olan Steven Sinofsky, إںirketin Profesyonel Geliإںtirici Konferansؤ±'nda Internet Explorer 9'u sergiledi.

Sinofosky, IE 9'un geliإںtirilmesinde sadece أ¼أ§ hafta iأ§erisinde beklenenden daha fazla yol alؤ±ndؤ±ؤںؤ±nؤ± aأ§ؤ±kladؤ±. IE 9 da testlerde Sunspider أ¶lأ§أ¼mlerinde JavaScript render iإںleminde Firefox 3.56, Chrome 4.0 ve WebKit'in hؤ±z avantajؤ±nؤ± daؤںؤ±ttؤ±. Acid3 render testinde أ§ok daha yأ¼ksek uyumluluk kaydedildi. Internet Explorer 9, IE 8'i oldukأ§a geride bؤ±raktؤ±.

Sinofsky, render hؤ±zؤ±nda sona yaklaإںtؤ±klarؤ±nؤ± ve herkesi geride bؤ±raktؤ±klarؤ±nؤ± sأ¶yledikten sonra artؤ±k diؤںer kؤ±sؤ±mlarؤ± geliإںtirmeye odaklanacaklarؤ±nؤ± belirtti. IE 9 da Windows 7'nin yolundan gidiyor ve bilgisayar donanؤ±mؤ±nؤ± performans arttؤ±rmakta kullanmaya yأ¶neliyor. Windows 7'nin masaأ¼stأ¼ grafikler iأ§in DirectX 11 ekran kartlarؤ±ndan yararlanabilmesi أ¼stأ¼n bir performans sunuyor. ؤ°إںte Microsoft bunu Internet Explorer 9'da da yakalamak istiyor.

Sinofsky yaptؤ±ؤںؤ± aأ§ؤ±klamada, IE kullanan sitelerin performans ve kalitede أ¶ne geأ§eceؤںini belirtti. HTML ve CSS'yi IE 9'un render motorunda kullanan Sinofsky, DirectX API DirectWrite ile metinleri ve Texas Instruments'ؤ±n V2Z dosya uzantؤ±sؤ± kullanarak grafikleri render etti. Animasyonlarؤ± Microsoft'un Direct2D donanؤ±m hؤ±zlandؤ±rmalؤ± 2D grafik API'si ile ve Bing Maps'i de DirectX API'leri kullanarak render etti. Bأ¼tأ¼n bunlarؤ±n sonucunda akؤ±cؤ±, أ§ok hؤ±zlؤ± أ§izilen ve أ§ok iyi gأ¶rأ¼nen animasyonlar ortaya أ§ؤ±ktؤ±.

Sinofsky, Microsoft'un mevcut standartlara uymakla birlikte kendi أ§alؤ±إںmalarؤ±nؤ± yأ¼rأ¼tmekte أ¶zgأ¼r olduؤںunu belirtti. CSS 2.1, HTML 5 standartlarؤ±yla yakalanan daha iyi uyumluluk, internet tarayؤ±cؤ±nؤ±n Acid3 sonuأ§larؤ±nda uأ§masؤ±nؤ± saؤںladؤ±.

Yukarؤ±daki gأ¶rselde gأ¶rebileceؤںiniz test sonuأ§larؤ±nda daha alأ§ak أ§ubuk daha kؤ±sa sأ¼re demek ve daha iyi bir sonuأ§ alؤ±ndؤ±ؤںؤ±nؤ± gأ¶steriyor. Internet Explorer 7'nin ne kadar kأ¶tأ¼ not aldؤ±ؤںؤ±nؤ± gأ¶rebilirsiniz.

Internet Explorer 9

Kaynak : Chip

Hiأ§ yorum yok:

Yorum Gأ¶nder

Popأ¼ler Yayؤ±nlar