Unity 3D Oyunlar

Unity 3D Oyunlar
Unity 3D Oyunlar

2 Eylأ¼l 2008 Salؤ±

Google Neden Yeni Bir Tarayؤ±cؤ±ya Gereksinim Duydu

Bizler Google'da zamanؤ±mؤ±zؤ±n bأ¼yأ¼k bir kؤ±smؤ±nؤ± bir Internet tarayؤ±cؤ±sؤ± kullanarak
geأ§iriyoruz. Aynؤ± tarayؤ±cؤ±da arama yapؤ±yor, chatleإںiyor, e-posta gأ¶nderip alؤ±yor ve birlikte أ§alؤ±إںؤ±yoruz. Herkes gibi bizde boإں zamanlarؤ±mؤ±zda alؤ±إںveriإں yapؤ±yor, banka hesabؤ±mؤ±zؤ± kontrol ediyor, haberlere gأ¶z gezdiriyor ve arkadaإںlarؤ±mؤ±zla gأ¶rأ¼إںأ¼yoruz ve bأ¼tأ¼n bunlar iأ§in bir tarayؤ±cؤ± kullanؤ±yoruz. ؤ°nsanlar her geأ§en gأ¼n zamanlarؤ±nؤ±n daha bأ¼yأ¼k bir kؤ±smؤ±nؤ± Internet'te geأ§iriyor ve 15 yؤ±l أ¶ncesinde Internet'in ilk gأ¼nlerinde akla hayale gelmeyecek إںeyler yapؤ±yor.
Internet'te bu kadar uzun zaman geأ§irdiؤںimizi gأ¶rdأ¼kأ§e eؤںer sؤ±fؤ±rdan bir tarayؤ±cؤ± yaratؤ±lsa nasؤ±l olurdu diye dأ¼إںأ¼nmeye baإںladؤ±k.
Fark ettik ki Internet, basit metin sayfalarؤ±ndan geliإںerek zengin ve interaktif uygulamalarؤ±n olduؤںu bir yer haline gelmiإںti ve bu nedenle geliإںtireceؤںimiz Internet tarayؤ±cؤ±sؤ±nؤ± sil baإںtan dأ¼إںأ¼nmemiz gerekiyordu.
Artؤ±k ihtiyacؤ±mؤ±z olan sadece bir tarayؤ±cؤ± deؤںil, web sayfalarؤ± ve uygulamalarؤ± iأ§in modern bir platformdu ve biz de bu amaأ§la yola أ§ؤ±ktؤ±k.
أ‡alؤ±إںmalarؤ±mؤ±zؤ±n sonunda yeni bir aأ§ؤ±k kaynaklؤ± Internet tarayؤ±cؤ±sؤ±nؤ±n beta versiyonunu yayؤ±nlؤ±yoruz: Google Chrome.
Dؤ±إںarؤ±dan bakؤ±ldؤ±ؤںؤ±nda akؤ±cؤ± ve basit bir tarayؤ±cؤ± bir tasarladؤ±k. Bir أ§ok insana gأ¶re Internet tarayؤ±cؤ±sؤ± أ¶nemli olmayan, sadece web sayfalarؤ±nؤ± ve uygulamalarؤ±nؤ± أ§alؤ±إںtؤ±rmak iأ§in kullandؤ±ؤںؤ±mؤ±z bir araأ§tؤ±r. Klasik Google ana sayfasؤ± gibi Google Chrome da hؤ±zlؤ± ve sade. Yolunuzdan أ§ekiliyor ve sizi gitmek istediؤںiniz yere gأ¶tأ¼rأ¼yor.
Yakؤ±ndan incelendiؤںinde, gأ¼nأ¼mأ¼zأ¼n karmaإںؤ±k Internet tabanlؤ± uygulamalarؤ±nؤ± أ§ok daha iyi أ§alؤ±إںtؤ±ran bir Internet tarayؤ±cؤ±sؤ±nؤ±n temellerini atmayؤ± baإںardؤ±k. Her bir sekmeyi ayrؤ± bir "sandbox"ta tutarak bir sekmenin diؤںer bir sekmeyle أ§akؤ±إںmasؤ±nؤ± engelleyip sakؤ±ncalؤ± web sitelerine karإںؤ± أ§ok daha geliإںmiإں bir koruma saؤںladؤ±k. Hؤ±zؤ± ve yanؤ±t verebilirliؤںi arttؤ±rdؤ±k ve ayrؤ±ca gأ¼nأ¼mأ¼z tarayؤ±cؤ±larؤ±nda kullanؤ±mؤ± mأ¼mkأ¼n olmayan yeni nesil internet uygulamalarؤ±nؤ± desteklemesi iأ§in daha gأ¼أ§lأ¼ bir JavaScript makinasؤ± olan V8'i kurduk.
Bu daha sadece baإںlangؤ±أ§, Google Chrome varacaؤںؤ± noktadan أ§ok uzak. Bu Windows iأ§in uyumlu beta versiyonunu daha geniإں bir tartؤ±إںma baإںlatmak ve en yakؤ±n zamanda sizin fikirlerinizi أ¶ؤںrenmek iأ§in yayؤ±nlؤ±yoruz. Mac ve Linux uyumlu versiyonlarؤ±nؤ± da hayata geأ§irmek iأ§in أ§alؤ±إںؤ±yoruz ve Google Chrome'u أ§ok daha hؤ±zlؤ± ve gأ¼أ§lأ¼ hale getirmek iأ§in أ§alؤ±إںmaya devam edeceؤںiz.
Aأ§ؤ±k kaynak projelere أ§ok إںey borأ§luyuz ve onlarؤ±n yolundan devam ediyoruz. Apple'ؤ±n WebKit ve Mozilla'nؤ±n Firefox bileإںenlerinden faydalandؤ±ؤںؤ±mؤ±z kaynaklardan sadece ikisi ve biz de bأ¼tأ¼n kodlamamؤ±zؤ± aأ§ؤ±k kaynak yapؤ±yoruz. Internet'in ilerlemesi iأ§in bأ¼tأ¼n aأ§ؤ±k kaynak (yazؤ±lؤ±m) topluluؤںu ile birlikte أ§alؤ±إںmayؤ± umuyoruz.
Internet artan seأ§enekler ve yenilikler ile sأ¼rekli geliإںiyor. Google Chrome da yeni bir seأ§enek ve umuyoruz ki Internet'in daha da geliإںmesine katkؤ±da bulunacak.
Bu kadar anlatmak yeter. En iyisi bir de siz kendiniz Google Chrome'u test edin.

Hiأ§ yorum yok:

Yorum Gأ¶nderme

Popأ¼ler Yayؤ±nlar