Unity 3D Oyunlar

Unity 3D Oyunlar
Unity 3D Oyunlar

11 Aؤںustos 2012 Cumartesi

Windows Live Mail Full Yedekleme

Windows Live Mail Nedir

Birden fazla mail hesabؤ±nؤ± (@hotmail, @gmail, @mynet, @live.mail vs.) bir yerden kontrol etmenizi saؤںlayan ve masaأ¼stأ¼nde أ§alؤ±إںan bir programdؤ±r. Kullandؤ±ؤںؤ±nؤ±z bأ¼tأ¼n mail adreslerini aynؤ± yerden kontrol edersiniz ve hepsine ayrؤ± ayrؤ± oturum aأ§manؤ±za gerek kalmaz. Programؤ± aأ§tؤ±ؤںؤ±nؤ±zda gelen bأ¼tأ¼n mesajlar bir sayfada gأ¶rأ¼nأ¼r. Gelen epostalara cevap verirken kullanacaؤںؤ±nؤ±z e posta adresini kayؤ±tlؤ± olan adresler arasؤ±ndan seأ§ebilirsiniz.



Windows Live Mail Yedekleme

Windows live mail programؤ± masaأ¼stأ¼nde أ§alؤ±إںtؤ±ؤںؤ± iأ§in iأ§erisinde kayؤ±tlؤ± olan hesap bilgileri ve epostalar da bilgisayarؤ±nؤ±zؤ±n hard diskinde kayؤ±t olur. Bilgisayarؤ±nؤ±za formatladؤ±ؤںؤ±nؤ±zda eؤںer yedek alؤ±nmadؤ±ysa kayؤ±tlؤ± olan bأ¼tأ¼n mesaj ve hesaplarda silinmiإں olur. Bunu أ¶nlemek iأ§in windows live mail yedekleme yapmamؤ±z gerekir. Alt satؤ±rda adresi verilen (Windows 7) sayfanؤ±n yedeؤںini alؤ±p formattan sonra aynؤ± yere tekrar yapؤ±إںtؤ±rmak bir nevi iإںe yarؤ±yor. (Ben bu zamana kadar bu إںekilde kullanؤ±yordum). Yalnؤ±z bu إںekilde yaptؤ±ؤںؤ±mؤ±zda klasأ¶r yapؤ±sؤ±nda bozulmalar oluyordu ve hesap bilgilerini ayrؤ±ca yedeklemek gerekiyordu.

C:\Users\ \AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail

Windows Live Mail Full (Tam) Yedekleme

Windows live mail tam yedekleme yaptؤ±ؤںؤ±mؤ±zda ise gelen mesajlar ve hesaplar sorunsuz bir إںekilde yedeklenmiإں oluyor ve ayrؤ±ca dosyalarؤ±n bulunduؤںu klasأ¶rأ¼de deؤںiإںtirmemiإں oluyoruz. Yani windows live mail eposta dosyalarؤ± ayrؤ± bir diskte oluyor ve formatlama yaparken taإںؤ±ma iإںlemi yapmamؤ±إں oluyoruz.

Windows Live Mail Yedekleme Resimli Anlatؤ±m


Windows Live Mail Full Yedekleme
Resimde gأ¶sterilen ok iإںaretlerini takip edip "Posta" ayarlarؤ± sayfasؤ±nؤ± aأ§ؤ±n.
Windows Live Mail Full Yedekleme
Aأ§ؤ±lan "Seأ§enekler" penceresinden ok iإںareti ile gأ¶sterilmiإں "Geliإںmiإں" ve ardؤ±ndan "Bakؤ±m" butonuna tؤ±klayؤ±n.
Windows Live Mail Full Yedekleme
Aأ§ؤ±lan "Bakؤ±m" penceresinden "Depo Klasأ¶rأ¼" butonuna tؤ±klayؤ±n.
Windows Live Mail Full Yedekleme
"Depo Klasأ¶rأ¼" butonundan sonra "Saklama Yeri" penceresi aأ§ؤ±lacak ve buradan "Deؤںiإںtir" diyerek yedekleme yapacaؤںؤ±nؤ±z (Devamlؤ± olarak kullanؤ±lacak) klasأ¶rأ¼ belirliyoruz.
Windows Live Mail Full Yedekleme
Burda dikkat edeceؤںimiz nokta, belirleyeceؤںimiz klasأ¶r artؤ±k windows live mail programؤ±nؤ±n kullanacaؤںؤ± saklama klasأ¶rأ¼ olacak. Farklؤ± bir disk seأ§erseniz formatlama sؤ±rasؤ±nda dosya taإںؤ±ma iإںi yapmanؤ±za gerek kalmaz. Formatlama sonrasؤ±nda yapmanؤ±z gereken sadece "Saklama Yeri" ni tekrar belirlemek olacaktؤ±r.
Not : Yazؤ±mؤ±zda anlatؤ±lan Windows Live Mail Yedekleme iإںlemleri " Windows Live Mail 2011 " ve " Windows Live Mail 2012 " iأ§in geأ§erlidir. Bu iإںlemi daha أ¶nce windows live mail 2011 de yaptؤ±ysanؤ±z, windows live mail 2012 gأ¼ncellemesi sonrasؤ± ayarlarؤ±nؤ±z aynen kalacaktؤ±r. Windows live mail 2012 gأ¼ncellemesi ( Tأ¼rkأ§e ) iأ§in Windows Temel Parأ§alar kurulum dosyasؤ±nؤ± ( wlsetup-web.exe ) indirebilir ve gأ¼ncellemeyi tamamlayabilirsiniz.

2 yorum:

  1. peki bu iإںlemi yapؤ±nca bundan sonraki mailleri farklؤ± bir klasأ¶re almؤ±إں oluyoruz أ¶ncekileri nasؤ±l taإںؤ±yacaؤںؤ±z

    Yanؤ±tlayؤ±n Sil
    Yanؤ±tlar
    1. Tam yedek aldؤ±ؤںؤ±nؤ±z iأ§in hiأ§bir deؤںiإںiklik olmuyor, eskiden nasؤ±lsa yedek sonrasؤ± da aynؤ± oluyor.

      Sil

Popأ¼ler Yayؤ±nlar